От х:

Днес в x:

Пожарникари от Хасково и Пловдив демонстраха иновативни технологии

Изображение 1 от 6

    Пожарникари от Хасково и Пловдив направиха  демонстрация на иновативни технологии, използвани при борбата с бедствията по време на киберфорум под тепетат.

    Пред спортна зала "Строител" днес участниците и гостите на Форума "Киберзаплахите на бъдещето", организиран от студенти в Пловдивския университет, бяха посрещнати от служители на пожарните служби, където бе разположена метеорологична станция, реално действаща и ползвана от пожарната служба в Хасково, монтирана на пожарен автомобил. Тя позволява събирането на метеорологични данни в реално време. Този безценен инструмент предоставя важна информация на противопожарните екипи, подпомагайки вземането на решения и ефективното разполагане на силите и средствата на ПБЗН. Гл.инспектор Васил Димов от пожарната в Пловдив и колегата му - Веселин Бекяров от Хасково показаха набор от авангардни решения, предназначени за борба с горски пожари и наводнения с несравнима ефективност, които в момента се използват- устройства и превозни средства.

     Сред акцентите на събитието беше демонстрацията на мултикоптер, безпилотен самолет, специално предназначени разузнаване при пожари и наводнения. Тези безпилотни летателни апарати дават нови възможности и ускоряват реакцията на спасителните екипи при бедствия и аварии. Огнеборецът Веселин Бекяров от Хасково показа пред участниците в събитието как работят термокамера, лазерен далекомер и очилата за нощно виждане, безпилотен самолет и мониторингов автомобил за ранно откриване на горски пожари.Тези устройства позволяват точно откриване и наблюдение на огнища на пожар и значително ускоряват потушаването им.

    Бяха демонстрирани и устройства,  използвани за издирване на хора при земетресения.

    Партньори на събитието, организирано от студентите на клуб по Киберсигурност са: Катедра "Политически науки и национална сигурност" (ФИСН, Пловдивски Университет "Паисий Хилендарски"), КиберКЛУБ, Областна дирекция на Министерството на вътрешните работи -  Пловдив, Регионална дирекция Пожарна

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини