От х:

Днес в x:

Двамата от бандата на Близнака остават в ареста

Хари Харалампиев с двамата задържани в съдебната зала

Димитър Янакиев и Асен Яшар, които поискаха по-лека мярка за неотклонение от „задържане под стража“, днес получиха отказ от състав на окръжния съд в Хасково. Двамата бяха арестувани през пролетта на миналата година като част от групата на Наско Близнака, спипана при операция на МВР с 96 кг. хероин.

Адвокати на двамата задържани бяха Димо Стоянов и Хари Харалампиев, който вчера отнесе 100 лева глоба от съда заради неявяването си в залата, което отложи процеса за днес. Харалампиев бе един от тримата защитници на Кирил Рашков вчера в съда в Асеновград, който лепна на цар Киро 3.5 години затвор за закана за убийство.

Юристът, който стана известен по време на процеса срещу българските медицински сестри в Либия, обяви, че ще обжалва присъдата на Кирил Рашков. Пред репортер на Haskovo.net в кулоарите на хасковския съд днес Харалампиев коментира, че съдът „не е посмял да произнесе друга присъда, освен осъдителна“. Крясъците и виковете на жители на Катуница в асеновградския съд му напомнили ситуацията в Триполи преди години. „Когато общественото мнение влезе в съдебната зала през едната врата, правосъдието излиза през другата“, цитира юристът известна максима в правото. Според Харалампиев асеновградските магистрати не са дооценили показанията на двама полицаи, които, по думите му, разколебавали обвинението за закана в убийство.

Отказът на хасковския съд да промени мярката за неотклонение на двамата от бандата на Наско Близнака, също ще бъде обжалвана пред апелативния съд в Пловдив, стана ясно днес в залата.

Това дело ще се разглежда по същество от новия специализиран съд в София, но папките с материалите още не са пратени в столицата. Все още не е изготвен и обвинителния акт, призна прокурорът Павел Жеков. Причина за забавянето според него била, че делото се мотае из хасковския и пловдивския апелативен съд. Обвинени са седем души, и всеки от тях е пуснал някаква молба до съда, най-често за промяна на мярката за неотклонение, а после е обжалвал пред горната инстанция. И така папките с делото не могат да се спрат на едно място, за да се напише обвинителния акт, обясни Павел Жеков. Самият Наско Близнака пък се оказал тежко поразен от хемороиди, за което му била назначена нарочна експертиза от неврохирург (?!).

Тодор Кръшков

Дори двамата известни юристи - Димо Стоянов и Хари Харалампиев, не успяха да извадят от ареста Димитър Янакиев и Асен Яшар
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини