От х:

Днес в x:

Съдът в Хасково: 100 лева глоба за адвоката на Кирил Рашков

Част от групата на Наско Близнака в хасковския съд миналата година

100 лева глоба отнесе адвокатът Хари Харалампиев от състав на хасковския окръжен съд днес. Санкцията бе наложена заради неявяването на юриста в залата, което доведе до отлагане на дело за промяна на мярката за неотклонение на двама арестувани – Димитър Янакиев и Асен Яшар. Така въпросът дали те ще останат зад решетките остана за разглеждане утре.

Хари Харалампиев изпратил по факса до съда в Хасково молба за отлагане на делото. Причина за това бил насроченият за днес в районния съд в Асеновград процес. Към молбата обаче не били приложени никакви други документи, нито дори копие от призовка за асеновградския съд. Хасковският съдия му тресна глоба от 100 лева и отложи за утре делото.

В районния съд в Асеновград днес започна процесът срещу Кирил Рашков, известен като цар Киро. Хари Харалампиев е един от тримата му адвокати.

Двамата задържани, които искат да излязат от килиите – Димитър Янакиев и Асен Яшар, са част от групата на Наско Близнака от Харманли. При операция на полицията през март миналата година бяха арестувани общо 11 души, участвали в контрабанда на 96 кг. хероин. Това е едното от двете хасковски дела, които ще бъдат разглеждани от новия специализиран съд в София.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини