От х:

Днес в x:

Внук посяга сексуално на 67-годишната си баба

Антония Филева сподели шокиращи случаи на домашно насилие

67-годишна жена е потърсила помощ във Фондация „Български център за джендър изследвания“ в Хасково след брутален опит на нейния внук да я изнасили. Пенсионерката дълго е преглъщала психическия и физически торзмоз на 25-годишния мъж, но след сексуалното посегателство поискала подкрепа от специалисти. Фрапиращият случай разказа координаторът на хасковската организация Антония Филева по време на обучителен семинар за предоставяне на помощ за пострадали от домашно насилие. Травмираната жена споделила за проблема си преди месец. „ Дълго се колеба, но накрая се реши да подаде жалба. Внукът получи осъдителна присъда по Закона за защита от домащно насилие. Поискахме от съда да постанови посещение на специализирана програма в помощ на насилници.“, каза още Филева.

71 жертви на домашно насилие са потърсили помощ в центъра в Хасково през миналата година, обяви още Филева . Безплатни консултации са посещавали 14 жени и 1 мъж на възраст от 21 до 30 години. 3-ма мъже и 18 жени над 50 години също са споделили за насилниците си във фондацията. В Димитровград регистрираните случаи са 80, в Пловдив 125. Според статистиката до ноември 2011 в страната те са 1040.

В двудневния обучителен семинар лекции ще изнесат адвокат Милена Кадиева от пловдивската фондация, Диляна Видева от Сдружение „Алианс за защита от домашно насилие“ в Бургас, нейната колежка от Варна Анна Николова и Ваня Занетова от центъра в София.

Покани за участие са изпратени на представители на съдебната власт,прокуратурата, полицията и социалните служби.

Христина Котларска

Ваня Занетова,адвокат Милена Кадиева ,Анна Николова,Диляна Видева (отляво надясно) са лектори в обучението

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини