От х:

Днес в x:

Оставиха в ареста мъж, пребил майка си за пари

Изображение 1 от 3

    32-годишният Георги Илиев ще остане в ареста за побой над майка си в Димитровград, в условията на домашно насилие. Това реши днес съдия Жулиета Серафимова от Окръжен съд – Хасково, която потвърди определението на Районен съд – Димитровград.

    Обвиняемият е бил арестуван в нощта на 4 срещу 5 февруари 2024 г. Тогава двамата били в квартирата на майката. Според разследващите Георги бил употребил алкохол и поискал пари от майка си, но тя му отказала. В резултат на това синът я атакувал с удари по лицето и тялото, при което тя получила кръвонасядания, причинявайки й лека телесна повреда.

    В съдебната зала днес служебният му адвокат Валентина Кунева поиска клиентът й да бъде освободен с мярка подписка. По нейно желание беше разпитан пред съда таткото на Георги - Стефан. Той обясни, че е с увредено зрение и му предстои операция, като в тази връзка има нужда синът му да се грижи за него.

    Прокурорът по делото Павел Жеков пледира обвиняемият да бъде оставен в ареста, защото това не е единственото посегателство на Георги към майка му. Имало и други случаи, в които тя е търсила помощ от органите на реда, но досега не е подавала жалби.

    Георги заяви, че искрено съжалява за стореното. Обясни, че от десетина години работи сезонна работа – 5 месеца на морето и 4 месеца в Боровец. Той определи себе си като един от най-добрите готвачи в България. Каза, че се прибрал преждевременно от планинския курорт, за да помага на баща си.

    В крайна сметка тричленният съдебен състав прецени, че Георги трябва да остане в ареста до започване на наказателното дело срещу него, като бяха взети предвид предходните му посегателства спрямо майката. Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване. За това престъпление законът предвижда наказание до 1 година затвор или пробация.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини