От х:

Днес в x:

Механото с нови 165 тома техническа литература по проект

Турският директор Мемик Икибудак и шефът на хасковския инспекторат Иван Панайотов ( отляво надясно )отрязаха лентата на библиотеката

Със 165 тома специализирана литература ще обогатяват знанията си учениците от Професионалната гимназия по механо и елекротехника „Стойчо и Кица Марчеви“. Техническите учебници са закупени със средства по проект, който се реализира съвместно с Индустриално техническата професионална гимназия в Люлебургаз. Да открият обновената училищна библиотека днес в Хасково пристигнаха преподаватели от партньорското училище в турския град. По стар български обичай гостите бяха посрещнати с пита с мед, а тракийската копаница на танцьорите от ансамбъл „Златна Тракия“ те запечатаха с мобилни телефони, камери и фотоапарати.

 По проекта са закупени още две компютърни конфигурации, маси и шкафове за библиотеката.

 Турските гости посрещнаха директорът на хасковската гимназия Ангел Бързев и началникът на образователния инспекторат Иван Панайотов, представители на общината.

 Приветствие и думи за топлото посрещнане отправи директорът на турската гимназия Мемик Икибудак. Делегацията ще останат в Хасково една седмица.

 Проектът е озаглавен „Трансгранично сътрудничество Турция- България за подобряване на ифраструктурата на професионалното и техническо образование”

Христина Котларска

Турската делегация
Директорът на хасковската гимназия Ангел Бързев посрещна турския си колега

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини