От х:

Днес в x:

Асен Блатечки станал режисьор, за да избира роли

Милена Маркова-Маца, Асен Блатечки, Яна Маринова и Васил Банов (отляво надясно) са част от звездите в спектакъла

"Станах режисьор, за да си давам най-добрите роли.", сподели с усмивка актьорът Асен Блатечки, който режисира и играе такъв в най-новия спектакъл на хасковския театър "Смях в залата".

Двете премиерни представления вчера напълниха залата с публика. Билетите за постановката тази вечер също са разпродадени.

Това е третият спектакъл, който Блатечки режисира след "Побъркани от любов" и "За мишките и хората". В "Смях в залата" зрителите ще видят Калин Врачански, Яна Маринова, Невена Бозукова- Неве, Милена Маркова- Маца, Алексей Кожухаров, Стефан Щерев- Чечо, Добриела Попова и Васил Банов.

С част от тях Блатечки играе в спектакъла "Жената над нас", на други партнира в телевизионния сериал "Стъклен дом".

"Поканих ги, защото сме добри приятели и работата ни заедно е истинско забавление. Нищо в театъра не е на всяка цена. За това избирам колеги, които са ми приятни. Бъдещите ми спектакли отново ще бъдат с тях. ", каза още той.

Спектакълът е поставен само за две седмици, тъй като всички актьори са прекалено ангажирани в други проекти и продукции. Въпреки краткия срок на репетициите, успехът на премиерите предвещават огромен зрителски интерес.

“Смях в залата” е блестящ фарс, с вълнуващ и смешен сюжет.

Историята заплитат пътуваща театрална трупа, която ще тръгва на турне в Америка с амбицията да покори публиката, дори и Бродуей. Въпреки огромното желание на режисьора и актьорите за феноменален успех, следват куп комични неудачи и неразбории, които започват още от генералната репетиция. Зрителите стават свидетели не само на това, което се случва на сцената, но и зад кулисите. Любов, интриги и солени закачки, майсторски заплетени от английския драматург Майкъл Фрейн.

Сценограф е Антония Попова.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини