От х:

Днес в x:

Общината ще разкрие визията си за Хасково през 2020-та година

Това е втория проект който общината представя впоследната седмица

Общината ще разкрие пред медиите и обществеността своята визия за развитието на града до 2020-та година. Това ще стане възможно след като местната власт спечели проект за близо 500 хиляди лева за създаване на “Интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Хасково”.

Проектът се осъществява в рамките на ОП “Регионално развитие 2007-2013”, в частта “Подобряване на физическата среда в града и превенция на риска”. 5 % от сумата по проекта са собствени средства на община Хасково.

Проектът ще се изпълнява 2 години, като сред търсените резултати са трайното подобрение на икономическото, материалното, социалното и екологичното положение на градската среда и града като цяло, формулирана визия за развитието на града до 2020 г.(кратко описание на представата на общината за развитие на ключовите икономически и социални сектори в града). Разработен интегриран план за градско възстановяване, изработен подробен устройствен план (ПУП) и Оценка за въздействие на околната среда (ОВОС) на ПУП, при преценена необходимост са другите цели на проекта.

Подробностите за всички тези неща ще бъдат изнесени на пресконференция в общината утре.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини