От х:

Днес в x:

Гърците притеснени от преливане на яз. Ивайловград, областната ги успокоява

Няма опасност от преливане на яз. „Ивайловград” и наводняване на селища в гръцкия пограничен район, в това на място се увери днес областният управител на Източна Македония и Тракия Аристидис Янакидис, информираха от областната администрация в Хасково. Гръцкият номарх и екипът му лично се убедиха какво е състоянието на язовира. Те бяха на спешна визита в България, поискана от Аристидис Янакидис по повод обилните валежи и повишеното ниво на р. Арда.

Областният управител Ирена Узунова посрещна гръцката делегация в Ивайловград, където на работна среща български експерти дадоха подробна информация за нивото на водните обекти в района. Няма опасност от наводнения от преливане на яз. „Кърджали”, „Студен кладенец” и „Ивайловград”, формиращи каскада „Арда”.

Аристидис Янакидис, двамата негови заместници, главният секретар на администрацията и кметовете на Орестиада, Александруполис и Димотика бяха запознати с прогнози на специалисти, според които не се очакват валежи, а застудяване и ще има спад в нивото на водните обекти. Периодично властите в гръцкия трансграничен район ще получават от областна администрация Хасково информация за нивата на водните обекти.

В края на срещата Аристидис Янакидис изрази задоволството си от получените данни и видяното на място и изрази готовността на администрацията си за бъдещо сътрудничество и срещи по по-приятни поводи.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини