От х:

Днес в x:

Прелива язовирът край Мандра, още се чака "Ивайловград"

    Язовирът край хасковското село Мандра прелива през преливника. Няма опасност за населението, информираха от Областна администрация в Хасково.

    До 12 часа днес се очаква язовир "Ивайловград" да достигне кота на преливане. Предприети са всички мерки за безопасност. Областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова е в непрекъснат контакт с кмета на Ивайловград Диана Овчарова и с кметовете на съседните общини. Информирани са й гръцките власти. Към момента трите турбини на ВЕЦ на язовир "Ивайловград" работят и изхвърлят по 270 куб. м. вода в секунда.

    Другият язовир от каскада „Арда“ - "Студен кладенец", освобождава воден обем от 91 куб.м. в секунда. Ситуацията е спокойна.

    Нормализира се обстановката в цялата област Хасково след обилните валежи през почивните дни. Няма нанесени сериозни щети по частни имоти и земеделски площи.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ко
      констатация
      13 -3
      12:45, 6 апр 2020
      В България язовирите или са пресушени и държат градове като Перник на воден режим, или преливат като язовира в Иваново и давят наред по селата като в Бисер безпомощни старци, които не могат да се спасят, но никога не са с нормално водосъдържание , за да задоволяват нуждите , за които са построени.
    • 2
      Къ
      Късметски
      8 -2
      13:21, 6 апр 2020
      Или са пресъхнали,или преливат!
    • 3
      12
      123456
      2 0
      16:18, 6 апр 2020
      "прелива от преливника", ами то оставаше да прелива при устието!
    • 4
      На
      Наблюдател
      3 -1
      16:54, 6 апр 2020
      Преливането не е вредно, препиването е вредно!
    Последни новини