От х:

Днес в x:

Хасково обяви война на знаците за паркиране

Така изглеждаха знаците по "Епископ Софроний"

Хасковлии обявиха война на знаците регулиращи паркирането в града. Неизвестни лица си отмъстиха първо на табели, указващи участъци забранени за престой и паркиране, после орезилиха знак на фирма стопанисваща повечето от паркингите в града.

Особено внимание бе отделено на табелите, предупреждаващи за вдигане с паяк на неправилно паркирани автомобили. На улица "Епископ Софроний", явно доста якички вандали са свили табелата почти на фунийка. На ул. Цар освободител очевидно на почит е била не силата, а чувството за хумор. Табелата с паяка е налепена с призиви „искам кредит“, „без лична карта“, „и то веднага“. На съседният паркинг на "М Комфорт", знакът за Синя зона бе облепен с хартия.

Войната на хасковлии с пътните знаци не е от вчера. По неофициална информация от контролните органи, едно от най-честите деяния е премахване на пътен знак, след като водач е извършил пътно транспортно произшествие. Ако му е възможно, водачът незабавно премахва най-близкият знак, който указва я скоростта, я някаква забранена маневра. Мярката е особено ефективна, ако се предприеме преди пристигането на пътната полиция. Целта е евентуалният акт да бъде оспорен в съда.

Задължението по подмяна и ремонт на повредените пътни знаци е на общинска полиция.

Г.Христов

По "Цар Освободител"
Синята зона побелява
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини