От х:

Днес в x:

Пежо пламна след съседска разправия в Орфей

Горялото "Пежо" пред бл. 34 в "Орфей"

„Пежо“ 106 пламна снощи в 20.20 часа пред блок 34 в хасковския квартал „Орфей“, съобщиха от полицията. Обгоряла е задната дясна част на автомобила – калник, стоп, броня. Пострадал е и паркираният в съседство „Форд Ескорт“, чиито врати са били засегнати от пламъците.

Според полицията и пожарната причините са неустановени, според съседи – пожарът е очевидно умишлен. Горялата кола е собственост на 65-годишната Емилия Божанова. Тя и съпругът й Иван вчера следобед ходили до гробищата с „Пежо“-то си. Преди това почистили от снега мястото пред входа, където паркират малката си скромна кола. Когато се върнали, малко след 19 часа, на тяхното място бил спрял колата си съседът им от първия етаж. Жената му направила забележка, в резултат на което получила обиди и заплахи от младия мъж. От терасата си той заплашил възрастното семейство, казал им „че ще ги оправи“, че „не са си купили мястото“ и други подобни. Емилия Божанова възразила, че не е „купила мястото, но го е почистила“.

Пламъците под дясната задна част на „Пежо“-то им избухнали по-малко от час след разправията. Съседи се обадили на тел. 112.

„Разказах всичко това на полицаите. Вземам си грях на душата, защото може и да не са те, но се съмняваме точно в тях“, допълни разстроената Емилия Божанова.

Тази сутрин семейството отново отиде в полицията да обяснява подробности за инцидента. По информация на Haskovo.net подозираният в палежа мъж също е бил привикан в МВР. От полицията все още няма официално становище за причините за пожара.

Тодор Кръшков

Емилия и Иван Божанови
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини