От х:

Днес в x:

От цялото МВР Хасково, наградиха само БЧК

Младежите от БЧК бяха отличени от МВР

Директорката на хасковското БЧК Минка Мечеринкова получи награда за граждански принос към работата на полицията, съвместно с младежката структура на Червения кръст.

Призът се дава за успешното съвместно участие в пълномащабното учение “Действие на органите за управление и силите на МВР при увеличен миграционен натиск към Република България”. Младите представители на българския червен кръст показаха висока ангажираност към проблемите в сферата на сигурността. Практическите им действия демонстрираха готовност да оказват помощ на хора в нужда. Наградата е израз и на традиционно доброто сътрудничество между МВР и БЧК, се казва в официалният бюлетин на МВР по повод годишните награди „Полицай“ на годината 2011. Наградите бяха връчени от вътрешният министър Цветан Цветанов. Почти всички категории бяха обрани от софиянци.

През тази година хасковските полицаи и колегите им от останалите РПУ-та в областта се разминаха с наградите, въпреки че бяха сред номинираните. През миналата година, димитровградският полицай Деян Делчев стана №2 в класацията Полицай на годината 2010. Той спаси живота на 25 годишният си коэлега Мирослав Марков който бил повален от токов удар по време на изпълнение на служебните си задължения.

Няма отличен и пожарникар от областта, въпреки че традиционно хасковската пожарна е сред най-натоварените в страната.

Г.Христов

Деян Делчев с наградата си през миналата година
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини