От х:

Днес в x:

„Сити път“ иска пак лампите на Хасково

Комисията по търга отваря пликовете на единствения участник - "Сити път"

Хасковската фирма „Сити път“ ЕООД бе единствената, подала документи на търга за поддръжка на уличното осветление в града. Днес петчленната комисия отвори документите на участниците, както се оказа – само един. Представител на единствения участник обаче не присъстваше при отварянето на пликовете.

Според обявата в сайта на агенцията по обществени поръчки прогнозната стойност на договора за поддръжка на уличното осветление в Хасково за 2012 година е 375 000 лв., колкото беше и за изминалата година.

Справка в търговския регистър показва, че „Сити път“ ЕООД е собственост на Кирил Проданов. Шефът на фирмата е и близък приятел на един от синовете на кмета Георги Иванов, по собствените думи на градоначалника.

С появата на фирма „Сити път“ в Хасково през 2007 година рязко се увеличава и сумата, която общината плаща за уличните лампи. Справка в сайта на агенцията по обществени поръчки показва, че преди появата й за светлото по улиците се е грижела фирма „Елшанс“. В сайта на агенцията фигурира договор с „Елшанс“ за поддръжка на лампите на стойност 80 406.56 лв. Контрактът е до началото на 2007 г. Същата година търгът се печели от „Сити път“, но цената на договора вече е 212 099 лв.

Любопитен момент в сайта на агенцията по обществени поръчки е, че на 17.07 същата година община Хасково купува автовишка втора употреба за 38 142 лв. Дизеловата машина е купена след търг от фирма „Дестинация България“.

През следващата година „Сити път“ отново печели обществената поръчка за уличните лампи, но сумата вече е 418 072 лв. Апогеят е през 2009 година, когато фирмата поддържа осветлението за 950 000 лева.

Всички суми за без ДДС. Данните са от сайта на агенцията по обществени поръчки.

Тодор Кръшков

Ауди Q7, което според запознати е собственост на "Сити път", бе тази сутрин на служебния паркинг на община Хасково, въпреки, че никой от фирмата не прояви интерес към търга за 375 000 лв.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини