От х:

Днес в x:

Роми опоскаха Кенана. Водата с нова цена от февруари. Преглед на регионалния печат

"Роми опоскаха Кенана" анонсира "Хасковска Марица". Керван от 11 каручки натоварени с дърва бяха засечени от КОРЗ и общинска полиция в парк Кенана около зоологическата градина. Въпреки че дървата не бяха отсечени, те бяха конфискувани, защото и това се водело бракониерство. Собствениците на 4 каруци, които не били регистрирани са получили актове.

"Още 16 магазина затварят след Нова година". Търговията в Хасково толкова се е свила, че фалитът става единствен изход за много търговски обекти. От Съюза на собствениците и предприемачите на търговски обекти предупреждават, че заради високите местни данъци и такси, много магазини хвърлят бялата кърпа. От което страдат и общините. Някои търговци пък им е по-изгодно да плащат корпоративен данък вместо патент, но той отива в държавната хазна а не в общинската.

Вместо "И вълка сит и агнето цяло" в Хасково става "И вълка гладен и агнето го няма".

В Симеоновград са решили да избягат от този омагьосан кръг и свалят цените на местните данъци и такси с 15 до 40 %, гласи информацията във водещият материал на стр.2. Предложението е на новия кмет на града Пейчо Стайков. Било прието единодушно от местният парламент.

"Местят коритото на Марица заради жп мост" В Свиленград правят нов железопътен мост, защото старият, от 1976-та година, вече не отговаря на критериите за безопасност. Заради това ще се наложи корекция на коритото на реката. Пусковият срок на новия мост е юни 2012-та година.

"За кефал през зимата" препоръчва на стр.4-та професорът на въдицата Щерю Щерев.

"Новинар Юг": "Водата в Хасково поскъпва от 1-ви февруари". Вероятно. Анонсираното отдавна поскъпване с до 10 стотинки за битовия абонат, вероятно ще се случи на 1-ви февруари, когато най-накрая ще бъдат калкулирани разходите на влязлата в експлоатация пречиствателна станция. Така наречената такса пречистване идва от харчените близо 87 хиляди лева месечно за ток, заплати, химикали за обеззаразяване и прочие консумативи. Колко точно ще е поскъпването ще стане ясно на 9-ти януари, когато е закритото заседание на държавната комисия за енергийно и водно регулиране /ДКЕВР/.

"Запряха керван бракониери"-за ромската разходка до Кенана. Били съставени 4 акта от по 50 лв на нерегистрирани каруци. От октомври досега, общината е натресла над 30 акта на мургавите братя, пак за същото.  Дървата, които товарили били изсъхнали и нападали на земята, пък се жалват се потърпевшите. Както обаче уточниха от лесничейството по-късно, и това било бракониерство, защото поне 20 % от нападалата дървесина трябва да остава в гората, за да се запазва популацията на бръмбарите.

Роми срещу бръмбари в битка кой да бъде санитарят на природата.

"Митничари пред съкращение се разболяха масово". Задаващата се чистка на 23-ма служители на митница Свиленград, разболя масово нарочените за съкращение. Това се повтаряло при всяка предишна метла. Всичките 23-ма вече са съкращавани през 2009-та година. После обаче съдът ги е връщал на работа. Сегашният мотив за омахването им е структурна реформа в митницата и съкращаване на щатове.

"Пътник халоса дядо с врата на джип" Велосипедист си карал кротко по пътя и решил да заобиколи спрял на светофара джип. Внезапно вратата се отворила, за да слезе пасажер и засякла велосипедиста. Възрастният мъж на колелото е получил леки травми от кълбетата.

"20 бона от винетки вчера до обяд в пътното" Новите винетки за 2012-та вече се продават. Старите обаче са валидни до 31-ви януари, така че поне този харч ви е спестен по празниците.

"Димна завеса около бъдещето на военните имоти", обширен материал на цялата страница 6-та. Резюме на всичко което става или се кани да става с изоставените казарми в Хасково.

Това бе по-интересното от днешната преса.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини