От х:

Днес в x:

Хасково стана най-зелен град на България

Зелените паркове на Хасково са дар за семействата

Хасково стана най-зелен град в България в конкурса на министерството на околната среда и водите. На трети етап от националната кампания „Зелена България”, финансирана от Оперативна програма «Околна среда», градът бе определен за „най-зелен“ от жури, съставено от авторитетни личности, подбрани от организатора МОСВ. Те са предпочели областният град в конкуренцията на другия град от региона, участващ в конкурса - Димитровград. Съседите обаче станаха първи миналата година. През тази Хасково явно позеленя повече.

Министър Нона Караджова връчи днес в 13 часа, приза на кмета на общината Георги Иванов.

Хасково триумфира в категорията населени места от 30 до 100 хил. души. Иначе призовете  "Най-зелен град" са шест взависимост от големината на населеното място. От 100 до 200 хиляди, призът взе Стара Загора, с над 200 хиляди жители-Бургас.

В Конкурса „Обичам природата и аз участвам“ за деца и юноши, Обединени Ученически Общежития - Хасково печелят специална награда за „най-оригинално ландшафно оформление“. Става въпрос за зеления двор пред блоковете на общежитията до ПМГ Хасково. В националния конкурс  за есе, рисунка и фотография, награда печели 10-класничката от хасковската гимназия по транспорт Джансу Рафет за най-добро есе на екологична тема.

Г.Христов

Парковете Кенана и Ямача бяха главния коз за успех в конкурса

Към тях тази година се добави и обновената Градска градина
Кметът Георги Иванов получава наградата от Искра Михайлова председател на комисията по екология в НС
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини