От х:

Днес в x:

По селата масово се нагълтват с хапчета от отчаяние

Сестрите Стойкова и Колеманова се грижат за Кремена в спешния кабинет

Все повече зачестяват случаите на опити за самоубийство с хапчета, особено на хората от селата. Това констатират от спешния кабинет в Любимец, които и днес прияха млада жена изпила две шепи хапчета в опит да сложи край на живота си. 36 годишната Кремена Илиева пристъпила към решителната стъпка „от отчаяние“. Жената бе спасена на косъм и бе поставена на системи за възстановяване. До нея бе съпругът и, единственото им дете било при роднини за да не гледа майка си в това състояние. И мъжът и жената са здрави и прави, но нямат никаква работа въпреки че от месеци се опитват да си намерят. Закърпвали положението през лятото, но сезонната работа свършила. Отчаяна че не може да осигури прехраната на детето си и от липсата на каквато и да е помощ, Кремена посегнала към хапчетата. „Причерня ми“ промълви жената.

Тревожното е че младите по селата все по-често се поддават на отчаянието, споделиха сестрите обслужващи кабинета. Тези които били несемейни, веднага бягали в чужбина. Хората над 30-те и със семейство обаче не можели лесно да предприемат тази стъпка.

Безработицата и задлъжнялостта в Любимец са пословични. Наскоро новото ръководство на общината извади данните, че администрацията има да разплаща 2.6 млн просрочени задължения. Традиционният бюджет на Любимец е около 5 млн.

Г.Христов

Младата жена посегнала на хапчетата от отчаяние
Съпругът и неотлъчно бдеше до нея
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини