От х:

Днес в x:

Паркингът до XXIв. пак на тезгяха, с 2 млн. лв. по-eвтино

Паркингът до комплекс "XXI век" е с площ 2470 кв. м.

Да се приеме нова пазарна оценка на паркинга до „XXI век“, за който има открита процедура за продажба, предлага в докладна записка до ОбС кметът Георги Иванов. Новата цена е 1 605 500 лв.

Досега са проведени пет търга, последният от тях – на 19 април 2011 година, но на тях не са се явили участници, мотивира искането си градоначалникът.

Процедурата за продажба на апетитния имот от два декара и половина в идеалния център на Хасково бе открита през март 2010 година. Определената тогава цена бе 3 400 000 лв. Първоначалната идея бе там да се изгради 6-етажен паркинг, но инвеститорът се отказа.

През октомври 2010-а кметът предложи да бъде намалена цената на имота на 1 913 230 лева заради кризата на пазара, но общинските съветници не се съгласиха. Тогава стана ясно, че към терена са проявили интерес от търговската верига БИЛЛА, които искали да направят там магазин.

Ако следващия петък общинските съветници одобрят предложението на градоначалника, цената на терена ще бъде свалена с почти два милиона лева под първоначалната – 3.4 млн. лв.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини