От х:

Днес в x:

Бракониери топят бракониери на яз. ИВайловград

яз. Ивайловград периодично е замрежван от бракониери

4-ма бракониери са били спипани в момент на незаконен улов на риба в язовир Ивайловград, вчера сутринта след анонимен сигнал на телефон 112. Пристигналите на място инспектори от ИАРА и полиция засичат групичката с пластмасова лодка. Впоследствие са открити и хвърлените от тях мрежи-4 броя с обща дължина 280 метра.

Оказва се, че цялата групичка е до болка позната на рибните ченгета. Това са ивайловградчани за които бракониерството е начин на живот. Сред тях бил и 33-годишен старозагорец. Актове са съставени само на 3-ма нарушители - 32 и 43-годишни мъже от Ивайловград и заралията. Четвъртият се разминал, защото в момента не бил пряко ангажиран с бракониерството.

Любопитни резултати даде опитът ни да разберем кой е подал сигнала. Шефът на ИАРА д-р Милчев отрече това да са любители рибари /най-честите помощници на ИАРА/. С възмущение отхвърли и предположението, че е някой нещатен сътрудник на Агенцията. (Сред нещатните сътрудници на Ивайловград е и известният бизнесмен Румен Анастасов Козела). Според Милчев тези хора отдавна се следят и вчерашната акция е резултат от разработка. Според полицията обаче има подаден сигнал, а в рибарските среди на Ивайловград се говори, че позвъняването до полицията е дело на конкурентна бракониерска фамилия. „Половината в Ивайловград се прехранват с бракониерство и това им е начинът да прецакат конкуренцията“, коментира рибар от града, пожелал анонимност.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини