От х:

Днес в x:

Кметът обещал да даде парите на хасковските инвалиди

Инвалидите получиха обещание, че проблемите които ги тормозят ще бъдат разрешени

Хасковският кмет Георги Иванов обещал в най-скоро време да преведе забавените пари по субсидията на хасковските инвалиди, съобщават от местното дружество за хората с увреждания. От там признават, че до момента са им дадени само 2 500 лв. Решение на общинският съвет от февруари 2011-та, регламентира пълният размер на субсидията да е 15 хил лв.

Проблемът получи широка гласност след като на среща с местен кандидат-кмет преди два дни, инвалидите признаха че не са си получили обещаните пари. Нито до 15 хиляди лева, нито дори до традиционната от последните години субсидия от 7 хил лв.

„Имаме уверението, че остатъкът от субсидията ни ще бъде преведен до дни“ каза председателката на дружеството Милка Костова. Тя обаче не посочи конкретна дата, нито до края на кой период ще бъдат преведени парите, нито колко точно ще бъдат изплатени. Календарната година 2011 не е изтекла, а ни е обещано че ще ни ги дадат, настоя тя. За г-жа Костова все едно парите са взети.

Една проста справка обаче поставя под съмнение случването на това обещание. Мандатът на настоящият общински съвет и администрация изтича на 23-ти октомври, когато са изборите за местна власт. След това ще има нов общински съвет и респективно нова администрация, която да изпълнява решенията му. Елементарната логика сочи, че е несериозно да се обещава нещо, което трябва да се изпълнява от друг.

Така че възможността субсидията гласувана от този общински съвет да бъде изплатена от тази администрация, остава до края на октомври.

Haskovo.net ще следи развитието на ситуацията и ще адмирира разрешаването на този проблем, след гласността която получи, чрез отразяване в медията ни. Екипът ни смята, че такава позитивна развръзка ще бъде отличен пример за действието на гражданското общество в България, чийто най-голям съюзник и помощник са медиите.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини