От х:

Днес в x:

Иванов и Панайотов отново на училище

Иван Панайотов бе на откриването на учебната година в СОУ "Св. Паисий Хилендарски"

Кандидат-кметовете Георги Иванов и Иван Панайотов отиват на училище. Двамата ще влязат в двете най-престижни учебни заведения в Хасково, но не за да събират знания, а да напомнят за политическите си амбиции преди местните избори. И двамата са мераклии за кметския стол на Хасково.

Претендентът Иванов ще се срещне с преподаватели на ГПЧЕ „Проф. Д-р Асен Златаров“ на 10 октомври. Учителите не си спомнят кога за последен път градоначалникът ги е уважил с височайшето си присъствието. След справка в архивите си, репортерите откриха, че последната му визита в елитната гимназия е била през март 2007 година. Тогава кметът е придружавал американския посланик Джон Байърли.

Срещата с преподавателите е насрочена в 14.30 часа. Гостуването е умишлено избрано в ранния следобед, за да е отминал и последния звънец за учениците и да се избегне евентуална среща с тях.

На въпрос на Haskovo.net не е ли забранена агитацията в училищата, от ръководството уточниха, че децата няма да бъдат обект на агитация, а учителите са достатъчно големи сами да решат за своя вот. Присъствието на срещата не е задължителна, уточни директорът Пенка Делиева.

„Да ни посещават кандидат-кметове преди избори е обичайна практика пре нас, коментира директорът на ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ Дора Милева. За разлика от Езиковата, Георги Иванов често навестява ПМГ. За последно той е бил там на 15-ти септември тази година. С преподаватели ще разговаря на 11 октомври.

За главния опонент на кмета, Иван Панайотов, визитите в училищата са обичайни. От 6 години той е шеф на Регионалния образователен инспекторат и се явява началник на всички директори и учители в областта. Правилата за него, като кандидат-кмет обаче са същите-без досег с децата, в извън учебно време. Той ще навести Езиковатата 17-ти октомври. В ПМГ ще бъде по рано, но отново след посещението на опонента си-на 12-ти октомври.

Haskovo.net ще ви държи в течение за развитието на проекта „Училището желана територия за кандидат- кметове“. Срок за изпълнение-23-ти октомври.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини