От х:

Днес в x:

От 10 до 50 лв на час за първите игрища с изкуствена трева

Асти бележи гол на Стамболово в първя турнир на изкуствените терени

От 10 до 50 лв на час ще е тарифата за използването на първите в Хасково игрища с изкуствена трева, които направи бизнесменът Румен Балкански на комплекс "Тенис кортовете". Цената е обусловена от скъпата поддръжка на настилката съчетана с мощно професионално осветление, което позволява игра и през нощта. Преференции има за децата които минават по най-тънката тарифа-10 лв, а възрастните които искат да ритат през деня ще се бръкнат с наем до 30 лв. Само вечерта при включване на прожекторите цената скача. Игрищата са с размери 40 на 20 метра и позволяват пълноценни мачове по футбол на малки вратички. При стандартна численост на два отбора от 12 души, дори и най-скъпата тарифа ще натовари участник с по 4 лв и малко наем на час. За сравнение-наемът на един корт е 2 пъти по скъп.

Балкански не пожела да каже общата стойност на проекта, но хвърли светлина върху често дискутирания проблем за цената на изкуствената трева. По време на дебатът за спортният комплекс под Авеню, един от аргументите за ниските наемни цени, които общината предлага да бъдещия ползвател, бе че той трябва да положи изкуствена настилка, която струва „поне“ половин милион.

За футболните терени на кортовете, изкуствената трева с престижната италианска марка „Онтарио“ излиза 44 лв на квадрат без ДДС. Тоест един терен от 800 квадрата е 35 200 лв. Двата на площ от 1600 квадрата-70 400.

Игрищата могат да приемат официални състезания по футбол на малки вратички. Терените не нарушават зоната за тенис-те са зад покритата тенис-зала. Освен двете игрища, там е направен и терен за плажен волейбол, настелен с кварцов пясък докаран чак от русенско. Още 20 тона такъв пясък са хвърлени за заравняване на футболните игрища. Плюс 20 тона гумени гранули срещу износване.

Сефтето на новите терени направи днес 8 детски отбора във футболен турнир с участието на тимове от Хасково, Димитровград, Любимец, Харманли, Свиленград и Стамболово.

Изграждането на футболните игрища е втората крупна инвестиция която Балкански прави в спорта на Хасково. Изграждането на покритата тенис зала миналата година му струваше 940 хил лв, собствени средства плюс банкови кредити.

Г.Христов

Терените са страхотни, единодушни са малките футболисти
Така започна всичко преди три месеца
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини