От х:

Днес в x:

Самоубиец се блъсна в автобус с 46 пътници

55-годишен мъж, решил да се самоубие, рискува живота на още 46 души, след като заби колата си челно в автобус на пътя Калотина - София до Сливница. Инцидентът станал около 7.05 ч., когато самоубиецът навлязъл в насрещното движение със ситроена си и се блъснал в автобус на „Юнион Ивкони”, пътуващ от Испания с 43-ма пътници и трима шофьори.

Водачът на колата е загинал на място, съобщиха от МВР, цитирани от БГНЕС и "Фокус". Четирима от пътниците в автобуса са с леки порезни рани.

Пристигналите на мястото екипи на Бърза помощ и полицията са евакуирали хората през прозорците на автобуса, предаде Дарик радио. 

От катастрофата автобусът е изгорял напълно. Пътниците и шофьорите са останали без документи. В районното управление на Сливница ще им бъдат издадени временни документи и ще бъде направена справка за самоличността им.

Заради инцидента пътят е отклонен, минава се през стария път през град Сливница.

Самоубийство е вероятната причина за тежката катастрофа, коментира комисар Николай Николов, директор на ОД МВР-София.
 „Шофьорът на ситроена снощи е извършил палеж на апартамента си в кв. „Стрелбище” (в София -б.р.), след което е отишъл във вилата си в Извор, там е взел автомобил и е съобщил на съпругата си, че ще се самоубива с катастрофа. Този сигнал получаваме в 07.06 часа", добави той.
Продължава разследването на катастрофата.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини