От х:

Днес в x:

Бандата на Златко: В полицията ни смляха от бой

Тримата излизат от съдебната зала, за да се върнат обратно в килиите. Първият е Златко Запрянов

„В харманлийското управление на МВР ни смляха от бой. Удряха ни с палки, с шамари, юмруци.“ Това казаха днес пред магистрати от хасковския окръжен съд тримата задържани от бандата, за чийто тартор полицията посочи 46-годишния Златко Запрянов от Злато поле. Заедно с него днес пред Темида застанаха обвинените в съучастничество Венцислав Ванев и Валери Делчев. Пред окръжния съд те обжалваха наложената им районните магистрати в Харманли мярка за неотклонение „задържане под стража“.

„Признанията ми са направени след бой“, разказа пред съдиите Валери Делчев. По думите му разследващите полицаи му диктували самопризнанията.

„Слагаха ми чувал на главата и така ме разкарваха“, разказа пък Венцислав Ванев.

Соченият за тартор на бандата обирджии Златко Запрянов пък обвини директно шефката на районното управление в Симеоновград, че го е била с палка по петите. „Измъчваха ни и ни изтезаваха. Висяхме вързани на колове в полицията“, твърдяха тримата.

В началото на юли от МВР Хасково обявиха, че са задържали групировка, тормозила с кражби и обири региона в продължение на години.

Според полицията подвизите на бандата стартирали през 2008-ма година с кражба на златни накити от дом в Димитровград, бижутата по-късно били продадени за 20 000 лв. Следват обири на оръжие в Симеоновград, както и опит да бъде изнесена метална каса от сградата на БКС в Димитровград през 2009 година. В списъка на ловките апаши е и кражба от заложна къща в Гълъбово, опит за палеж на дом в симеоновградското село Троян, обир на обменно бюро край паркинг Генералово. Шестимата обирджии са автори на множество кражби на гориво, използвали са крадени коли, които са били изоставени и палени.

Според представители на прокуратурата тяхно дело е и въоръженият обир на бензиностанция ДСА на изхода на Харманли, както и друг въоръжен грабеж в Свиленград.

Адвокатите на тримата обаче пледираха, че няма пряко доказателство за участието ми в престъпленията, в които ги обвиняват. За побоя в полицията пък бил подаден сигнал в прокуратурата.

От държавното обвинение в Харманли потвърдиха, че има такъв сигнал, подаден от сестрата на Златко Запрянов. По него е назначена проверка, която трябва да приключи следващата седмица.

След изслушване на двете страни окръжните магистрати потвърдиха решението на харманлийските си колеги и оставиха и тримата зад решетките.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини