От х:

Днес в x:

Пукнати гуми и потрошени нерви на държавното по картинг

Уникална навалица на шикана след старт-финалната права

Много емоции и адреналин предложи третия кръг от държавното първенство по картинг, провел се в Хасково. На пистата до старото пловдивско шосе дойдоха 35 пилоти от 3 класа-„Мини Бг”, „Ротакс Макс” и „КZ 2”. По първоначален план, състезанието трябваше да е в 5-те класа, но в последният момент, гонката в два от тях се провали.

Макар и малко, пилотите бяха с изравнени сили и предложиха зрелищни изпреварвания и рискови влизания в шиканите. В старанието всеки да изпревари всеки, на завоите ставаше «пренаселено». При един опит за двойно изпреварване, пилот се закачи в друг карт и спука гумата си. След като «сочно» оцени ситуацията, омърлушеният състезател се прибра в бокса.

Единственото хасковско участие бе на Стоян Колев в «Ротакс Макс». Той не можа да се замеси в битката за първото място, но атрактивно изпревали няколко опонента и вдигна на крака, предимно женската публика При мъжете в KZ 2 имаше дори повече емоции. Идеално подготвената писта изкушаваше всеки да кара на максимум.

Това е вторият кръг от държавното първенство, който се провежда в Хасково. Градът ни ще е домакин и на кръг от източноевропейското първенство по картинг.

Г.Христов

Състезателите се скъсаха да се изпреварват. За един пилот/на заден план/ това завърши зле
по верме на цялото състезание се поддържаха малки разлики
Честите повреди скъсаха нервите на техническите екипи
Затова пък публиката се забавляваше и снимаше
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини