От х:

Днес в x:

2-годишен дебютира на конкурс за ориенталски танци

Хореографката на формация "Рона" Милена Налбантова и секретарят на ОНЧ "Заря" ще бъдат домакини на шампионата

2-годишният Габриел ще бъде голямата атракция на петия отворен конкурс за ориентарски танци в Хасково. Домакини на шампионата в събота е ОНЧ „Заря“ и формация „Рона“. Най-малкият участник в надпреварата е от Димитровград и от четири месеца учи стъпките при хореографа на „Галаксико“ Тихомир Митев. Освен него умения в ориенталските танци ще покажат още три момчета. 

Над 200 участници ще се представят в квалификационния турнир „Източно вълшебство“. Те ще си оспорват купи и награди в стиловете бели денс класика, бели денс шоу и етно шоу.

За първи път тази година журито ще вдига оценки за бели денс шоу, което, освен ориенталски танци, съчетава шоу елементи, акробатика, гимнастика, изпълнението има и сюжет, коментира хореографката на формация „Рона“ Милена Налбантова. Възпитаничките на състава Виктория Ламбрева и Ганиме Такиева, които представиха България на Световното танцово първенство в Италия, също ще участват в конкурса. От Хасково ще танцуват още „Тангра“ и „Етномагия“. Заявка за участие са дали състави от Бургас, Велико Търново, Харманли, Свиленград и Стамболийски. Тази година фестивала ще премине без международно участие. Променихме датата на феста и това провали идването на танцьори от чужбина, които имат и други ангажименти, допълни Милена Налбантова.

Домакините ще връчат купи в трите танцови стила, както и две купи за дебют. Българска спортна танцова федерация също ще награди най-добрите в конкурса. Ще бъдат короновани и Мис и Мистър фестивал. Златен колан ще получи участникът с най-шармантен костюм.

Конкурсът ще бъде открит в 10.00 часа. Галаконцертът и награждаването са обявени в 18.00. Победителите получават квота да представят страната ни в международни и световни турнири по бели денс.

Христина Котларска

Виктория Ламбрева от "Рона" спечели второ мяста на Световното танцово първенство в Италия тази година
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини