От х:

Днес в x:

Незаконните таксита на трупчета. Бракониери трошат инспектор. Преглед на регионалния печат

"Незаконните таксита на трупчета за 6 месеца" чело на "Новинар Юг". По предложение на кмета Иванов, на предстоящата сесия ще се разисква откриването на специален наказателен паркинг, където да бъдат въдворявани нелегалните и незаконни таксита. Те ще бъдат поставяне "на трупчета" още при първо нарушение, предвижда докладната. Със същата докладна се определя таван на цените на таксиметровите услуги в Хасково-1.35 лв на километър.

"Бракониери трошат джип на инспектор" с продължение на страница 3-та. Инспекторът от ИАРА Вълко Костов се видял в чудо, за втори път бракониери, които Вълко закопчавал, му трошат автомобила. Първо му нарязали 4-те гуми, сега счупили предното стъкло на джипа "Опел Фронтера". Подозренията, че това са бракониери са на Вълко-"Нарочно го правят понеже проверявам по време на забраната".

"Параклис превари храма на Орфей" "Параклисът "Свети Мина" в кв. Орфей ще бъде открит на 11-ти ноември, за празника на светеца. Той ще бъде част от голям жилищен комплекс от затворен тип-съчетание много популярно в Гърция. Любопитното е че параклисът е само на 300 метра от започнатата през 1997-ма година и така и недовършена църква св. "Иван Рилски".

Параклисът е вторият , който тази година ще бъде открит в Хасково, след подобен в кв. Хисаря. Фрапиращото е че тези култови съоръжения не получават благословията на църквата-нито параклисите,нито изградената камбанария зад Богородица. А идеята светската власт да си открива собствени религиозни паметници е кощунствена и заклеймявана от християнството в цялата му история-около 2 000 години.

"Ново 5 -Хасково плаща за реклама на пловдивско летище" над главата в "Хасковска Марица". Общината да плаща годишно 46 хиляди лева за реклама на летище Пловдив. Абсурднотто предложение е вкарано в докладна, която ще се бистри на идущата общинска сесия. На фона на запорираните общински сметки и задълженията на общината към фирми, даването на тези 46 хиляди лева изглеждат...излишни, меко казано. Сумата се набира във "Фонд за развитие на летище Пловдив" и се изсчислява на базата на броя население на съответната община. За Хасково идва 50 ст на човек. Позволява директна или индивидуална реклама на община Хасково в сайта на летището или на самото летище. 

В този фонд членуват няколко общини известни като редовни туристически дестинации, които се нуждаят от реклама-Чепеларе, Хисар, Асеновград, Пловдив. Хасково обаче не е примамлив за туристи. Пък и за тях има изграден туристически център, който струва годишно 160 000 на града, посочват общински съветници несъгласни с докладната.

"Подхващат забатачените с години ПУП-ове" Всеки гражданин чийто подробен устройствен план е забатачен от общината с години, може да подаде сигнал до общинската комисия по териториално и селищно устройство, призова председателят и, съветникът от ГЕРБ Антон Иванов. Публична тайна е че ПУП-ове на граждани и фирми залежават с месеци понякога с години в общината, а други се прокарват през Обс за седмици.

Съдът отхвърли иска за 11 млн срещу Масларова, водеща тема на трета страница. Министерството на труда и социалната политика си искаше 11 млн лева, колкото бяха похарчени за ремонта на социалния дом в Стара Загора. Чиновническо безхаберие обаче принуди софийския градски съд за отхвърли иска. Той е заведен срещу 4-ма души, без да бъде конкретизирана отговорността на вески един от подсъдимите.

За Великден, една добра новина от първа страница: "Намериха дом за двегодишно момиченце". Двегодишно момиченце от "Дом майка и дете" бе настанено в приемно семейство в Димитровград. Това е 13-я случай в региона на настанени в приемни семейства деца, без да се губи връзката с биологичният им родител. Първият такъв случай описахме в Haskovo.net-на 50 годишната Христина Стоянова от село Динево която прие 5 годишната Пепи. Схемата явно е успешна.

Това бе по-интересното от днешната преса

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини