От х:

Днес в x:

Данъчното без ток, фирмите на нокти

Данъчното притъмня

ЕVN авария остави хасковското данъчно без ток в най-натовареното време днес следобед-от 15.15 до 16.15 часа. Всички функции на администрацията естествено бяха блокирани в този период. Точно днес изтича срокът за фирмите за подаване на годишните данъчни декларации и отчет за дейност за миналата година. Тези които направят това по електронен път и си платят данъка, пък ползват 1 % отстъпка от дължимия данък печалба.

Тъмните гишета принудиха струпаните пред тях хора да се изнесат недоволно навън, и на по цигара да зачакат тока да дойде.

Малка утеха за данъкоплатците, бе че EVN предупредили предварително. По данни на НАП, спирането на тока е заради авария в мрежата на енергото. Дружеството спази обещанието си и в 16.15 наистина пусна тока. Това обаче не стартира част от услугите на администрацията. Блокиралите компютри възпрепятстваха проверка на здравноосигурителния статус например.

Принудени от нуждата да станат изобретателни, данъчните приемаха декларациите на ръка с ангажимента, да ги входират по-късно, когато дойде тока. На клиентите бе гарантирано че няма да пропуснат срока и че подадените декларации ще бъдат обработени. Фирмите които не са се декларирали до днес се глобяват с минимум 500 лв плюс още 200 за управителя и.

6 хиляди данъчни декларации бяха подадени до днес, отчитат от пресслужбата на НАП Хасково. Срокът за подаване на годишна данъчна декларация за физическите лица е до 2-ри май.

Г.Христов

Хората чакаха нервно пред администрацията
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини