От х:

Днес в x:

„Вектра“ засече бус на пешеходна пътека

Вектра в Бус по хасковски

Лек автомобил Опел "Вектра" отне предимство и удари микробус Фолксваген на моста на булевард България, в края на Градската градина. Катастрофата се размина без пострадали, но със сериозни щети, особено за Вектрата.

Катастрофата е характерна за този мост, коментираха комшии. Откакто движението в този участък стана двупосочно, критични моменти е имало доста, но "се отърваха само с по някой калник“. Сега случая е по различен.

Вектрата слиза от ул. "19-ти февруари" и по думите на водача и спира на знак стоп. Под него има знак за пешеходна пътека. Шофьорът погледнал към Финансово стопанската гимназия и проследил с поглед идващ от там автомобил, после видял че отдолу идва друга кола, към Икономиката. Проследил и нея и решил да тръгва. „Неизвестно“как на пътя му се изпречил буса. Вектрата се забива перпендикулярно в него и дава бърз отговор на въпроса, коя от двете марки немски возила са по-здрави. Бусът има само огънати врати. Предницата на Опела е изцяло помляна.

Във Фолксвагенът се возили 29-годишния Васви Байрям и жена му Гюлшен. Отивали да заберат дъщеря си от детска градина „Звънче“. Сащисаният Васви се чудеше кой щеше да плати щетите, макар да е потърпевш. Водачът на опела въобще не отричаше вината си. Призна че се разсеял. Младият мъж отказа да се представи.

На мястото се бе стекла цялата фамилия на Васви. Всички очакваха полицията. За разлика от много други, това ПТП ще има десетки свидетели.

Г.Христов

Фолксвагенът идвал от Икономиката когато бил засечен
Виновната кола бе понесла основните щети
Васви Байрям
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини