От х:

Днес в x:

Великденска изложба събира 26 автори от близо и далеч

Творби на Нено Александров също ще бъдат подредени във Великденската изложба

Традиционната Великденска изложба – базар ще бъде открита в Клуба на дейците на културата в Димитровград на 22 март, каза секретарят в клуба от 18.00 часа Анелия Радева. 26 автори от Димитровград ще покажат свои творби в различни сфери на изкуството. Панчо Панев и Владимир Пенев ще изложат живописни платна, до тях ще се нареди доайенът на димитровградските художници Нено Александров и синът на Петко Чурчулиев - Стефан.

Талантливият склуптор Петър Панчев ще покаже пластики, заедно с колегата си Гроздан Грозев. Във великденската изложба ще подреди платна и Йордан Йорданов, учил се от майсторите в Националната художествена академия. Възкресението Христово чрез икони ще покажат Емилия Стоева, Деляна Гогова и наскоро пристигналият в димитровград художник Емануел. Проявата няма да мине и без дърворезба и керамика, която ще представят Георги Георгиев, Деляна Гогова и Йвайло Господинов.

Част от изложените творби ще участват в благотворителния търг на Ротари клуб -Димитровград на Благовещение. С набраните пари ротарианци са решили да закупят апарат за МБАЛ "Св.Екатерина". Началото на културната проява е 18.00 часа , а мястото зала "Асен Краешников".;

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини