От х:

Днес в x:

Бойко „поля” харманлийските лозя

Винопроизводителят Никола Зайчев заразя първата от многото си лозички

Бойко Борисов лично заряза харманлийските лозя по случай утрешния празник на лозаря, Трифон Зарезан. Лично премиерът не успя да дойде, но изпрати своя прочут двойник, актьора Краси Радков. Последния обяви, от свое и на министър-председателя име, пристрастност към харманлийските вина и поздрави местните лозари по случай св. Трифон. Култовия актьор и неговия герой бяха в Харманли по покана на големия винопроизводител Никола Зайчев.

Лично архийерейският наместник отец Атанасий заразя лозята на Зайчев, които тази година броят 3 500 декара с 21 сорта грозде. Марката „Терра Тангра” пък е лауреат на десетки винарски награди у нас и по света.

Опитът на светите отци да огреят навсякъде по харманлийските лозя доведе до конфузни ситуации. Заради припряността на отец Атанасий, общинският празник на лозата и виното край „Трифончето” бе издърпан половин час по-рано от официално оповестената от кметството програма. Отчето на бърза ръка претупало службата в параклиса, резнало лозите и изчезнало по посока избата на Зайчев, много преди официалния начален час на церемонията - 11 часа.

Наложи се лично кмета Михаил Лисков и неговия заместник Гено Генов да влизат в ролята на „царете на лозята” и зарязват за втори път масивите пред дошлите по-късно харманлийци.

По традиция, на „Трифончето” местните винопроизводители организират импровизирана изложба на домашните си вина. Дегустацията и оценката на гроздовия еликсир започва от ранна утрин и продължава да късни доби.

Г.Христов

Свещениците бяха на линия за традиционното разливане на вино
За сметка на това липсваха на Трифончето. Кмета Лисков/вляво/ спаси ситуацията
Харманлийци започнаха дегустацията от ранна утрин
Където има вино, има и хора
Бойко Борисов/ в ролята Краси Радков/ гостува на Харманли
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини