От х:

Днес в x:

В бюджета: 200 бона за култура, 20 за спорт. Преглед на регионалния печат

Бюджетът на община Хасково за 2011 година  ще е малко над 50 млн лева, съобщава "Новинар Юг. От тях 200 хиляди са заделени за култура, 20 хиляди за спорт. Бюджетната рамка ще бъде предложена на обществено обсъждане този петък-18-ти февруари в зала "Хасково". Бюджетът ще се приема на сесията на 25-ти февруари.

"Броят за последно дерето в Република". Там постройките са незаконни, а всичките собственици предупредени за това. Въпреки предстоящото премахване се оказва, че дерето на ромският квартал "Република" е пренаселено от около 40 фамилии. Нещо повече, според течащото преброяване, те не са роми, говорят турски, самоосъзнават се като турци и изповядват исляма. Дори не знаели цигаският език.

"4 години решетки за ченге с дрога", водещо на страница 3-та. Ченгето е пловдивско-Иван Скоклеков-Помака. Бе заловен  миналата година на автогарата в Харманли със 70 грама хероин. За втори път ще лежи зад решетките за притежаване и разпространение на дрога. Съдействието, което е оказал на прокуратурата е смекчило присъдата.

"Ядем с 10 стотинки по скъп хляб", водещо на страница 2-ра. Насъщният поскъпна до левче, като с 5 стотинки по евтин е ненарязаният бял. Любопитното е, че типовия е на цената на белия нарязан, както и на пълнозърнестия-1 лв. Щяло да има и други увеличения.

Скокът на цените е водеща тема за другия регионален ежедневник "Хасковска Марица". "Хранителните продукти поскъпват" отразява увеличенията на хляб, брашно, олио и други стоки от първа необходимост. Прави се интерпретацията, че дълго говорения скок на хляба идва точно след изявлението на земеделският министър Мирослав Найденов,  че започват проверки по веригата зърно- брашно- хляб. При съотношение 1:2:4 между суровините и крайният продукт, не било възможно да ядем толкова евтин хляб, освен ако не е с набухватели, мотивира се министъра. В момента тон зърно струва около 350-400 лв.

"Хасковлия бута подкуп, натриса се на полицаи в акция". 46 годишен нашенец пробвал да се измъкне от софийски катаджии със стотачка. Искал да си спести акт. Номерът е имал своите шансове, но не по-това време. През уикенда протече масирана полицейска акция в София за идентифициране на криминалния контингент. Изправените на нокти ченгета уставно закопчали хасковлията. Започнало е досъдебно производство. Наложена му е мярка  "парична гаранция"

"Почват плащанията по Натура 2000" Собствениците на имоти в екологическата мрежа "Натура 200 ще могат да кандидатстват за обезщетения от 200 евро за хектар земя годишно. Обезщетенията могат да стигнат 418 евро за хектар при трайни насаждения в тези имоти. Както е известно, по земите в "Натура 2000" стопаните имат редица ограничения-нямат право да строят, да извършват стопански дейности със земята си, да променят предназначението и. 1/3 от страната попада в границите на "Натура 2000".

Това бе по-интересното от днешната преса.

Георги Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини