От х:

Днес в x:

Закопчаха колата на съветничка, докато тя бута Синята зона в ОбС

Колата на общинската съветничка от ГЕРБ Ирена Узунова била закопчана с наказателна скоба вчера в Синята зона, докато тя бе на заседание на общинския съвет в Хасково. Една от точките в дневния ред бе именно отмяна на Синята зона. Преди това пък със свое решение ОбС обяви наказателните скоби за незаконни, но кметът оспори това в съда. До произнасянето му наказателната мярка е в сила.

Автомобилът бил паркиран пред жилището на Узунова на ул. „Атон”. В 8 часа сутринта инкасаторът й лепнал пет едночасови талончета за платено паркиране, които обаче не били платени. Срокът изтекъл в 13 часа, но вчерашното заседание на ОбС се проточи до 13.30 часа. В 14 часа, докато съветничката все още била в общината, колата й била „арестувана” с наказателна скоба. В 17 часа скобата била свалена, а на нейно място бил лепнат фиш за глоба от 50 лева.       

„Нямам основания да подозирам, че това е случайно”, по адвокатски коментира за Haskovo.net юристката Узунова. Тя е сред инициаторите за отмяната на синята зона в този й вид и замяната й с по-адекватни правила за паркиране в центъра. В сегашния й вид ощетени са гражданите, които по една или друга причина без вина се оказват виновни и са принудени да плащат глоба, мотивират се от ГЕРБ, които са вносители на докладната за отмяна на Зоната.

Ирена Узунова е сред редовните нарушители, контрира от своя страна шефът на „Паркинги и гаражи” Янко Манолов. По думите му колата й често била засичана в нарушение. Паяк пък я вдигнал от улицата пред „Аида” в разгара на празниците – на 28 декември миналата година.

Отмяната на Синята зона бе отложено за извънредно заседание на ОбС, вероятно през следващата седмица. Причина за това е, че в петък Общинския съвет остана без кворум малко след като преполови дневния си ред. Председателят Делян Делчев го прекрати и обяви, че в понеделник ще насрочи дата за извънредна сесия.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини