От х:

Днес в x:

Запечатаха пак гръцкия цех за риба в Любимец

Предприятието за филетиране на риба в Любимец „Костас фуудс“ днес за пореден път бе запечатано от инспектори на ДВСК. Наложена е възбрана върху 1600 кг. риба и рибни продукти в цеха, съобщиха от ДВСК-Хасково. Гръцкият собственик е отнесъл актове за административни нарушения за общо 3000 лева. Преписката е предадена на прокуратурата.

Фирмата е имала тримесечно разрешение за работа, което е изтекло още на 11 ноември 2010 година и не е било подновено.Днешната акция в Любимец е била съвместно с Икономическа полиция.

Това е поредното затваряне на цеха заради нередности. В началото на септември миналата година на собственика бяха наложени глоби заради нарушения на трудовото законодателство. Тогава пред Haskovo.net се оплакаха някои от шестдесетината работнички. По думите им гръцкият собственик на фабриката Йоанис Константинидис ги е оставил два месеца без пари.

След като дълго били лъгани, работничките заподозряха, че собственикът се готви да бяга от страната.

Жените, предимно от Любимец, работели за надник от 10 лева на ден. Някои имали сключени трудови договори на минимална заплата, други – не. Но парите, които получавали, били по 10 лева за отработен ден.

Фабриката на гръцката фирма „Костас Фуудс“ бе запечатана и през юни 2010 година след проверка от служители на областната дирекция на МВР, Инспекцията по труда, РИОСВ и РДНСК.

Констатирано било, че предприятието работи без съответните разрешения, които се изискват по законите за храните, за устройството на територията, за управление на отпадъците и Кодекса на труда.

Фабриката заработи в началото на 2010 година. В цеха се обработват аншоа и сардина. Продукцията е предназначена изцяло за износ в Англия, Испания, Франция, Германия, Гърция и др.

Haskovo.net



Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини