От х:

Днес в x:

Дупки нашариха „пистата“ към Самолета

Хасковските кандидат шофьори трябва да внимават за неочаквани препятствия

Дупки цъфнаха по хасковската улица Ком свързваща ключовите булеварди „Раковски“ и „Васил Левски“ в района на популярното заведение „Самолета“. „Пистата“ е нашарена като от бомбардировка, пошегуваха се местни, сигнализирали ни за проблема.

Причината е прозаична-неизвестни извършители отнесли капаците на 5 водосъбиращи шахти. Масивните чугунени покрития изчезвали периодично през последните 10-на дни, обясниха хора от квартала. Първо напуснали местата си два капака от дясната лента. Липсата им не направила впечатление, защото по принцип в тази лента има непрекъснато паркирани автомобили и отворените дупки не създавали непосредствена опасност за движението.

От вчера обаче залипсваха и капаците на другото платно. За да обозначат появилите се дупки, шофьори пъхнали в тях пръчки и дръвчета. Един завеян водач обаче като нищо ще влезе в тях и му отива окачването, авторитетно обясни таксиджия от близката пиаца. Единствената добра новина била, че улицата нощем е обилно осветена и няма опасност пешеходец /трезвен/ да налети на отворените шахти.

Случаят е от компетенцията на Екопрогрес. Нямаме сигнал за това, още утре ще се погрижим, обеща пресаташето на общината Бояна Тодорова. Дъждовните шахти са грижа на общината, ние отговаряме за канализационните, които са още по крадени заради масивните си чугунени капаци, обясни Иванко Милушев-шеф на район Хасково във ВиК.

Г.Христов

За трезви пешеходци дупките не са /много/ опасни
Иначе са доста дълбоки
Пистата към Самолета е повредена
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини