От х:

Днес в x:

Гражданска защита спасява баба от змия на 8-я етаж

Змията изглеждала горе долу така по обясненията на стопанката

Панически сигнали за змия в апартамент подпалиха хасковското звено на гражданска защита през почивните дни. Възрастна жена от блок 25-ти в квартал Орфей се обадила два пъти на телефон 112 с молба някой да и помогне срещу влечугото, незнайно как отзовало се в жилището и на 8-я етаж. Повикванията били в два поредни дни и заради потенциално критичната ситуация, защитниците се отзовавали на минутата. Въпреки че обърнали наопаки апартамента, змия не била открита.

Първият сигнал бил подаден в петък в 8 сутринта. На пристигналите спасители жената обяснила, че влечугото пресякло коридорът на апартамента и. Поведението и било паникьосано и с това убедила хората че наистина е стресната от нещо. Освен това говореше с акъла си, поясни „защитник“ с молба да не бъде цитиран. Екипът дал всичко от себе си, но не могъл да бъде полезен.

Ден по-късно, в събота от 15 часа, се получил вторият сигнал. Този път змията била върху шкаф в кухнята, по обясненията на стопанката. Нито там нито другаде обаче бе открита някаква следа от влечугото.

Жената е самотно живееща и може би и се е привидяло, дипломатично обясниха от Гражданска защита.

Колегите им от пожарната пък спасяваха котки. В събота два екипа сваляха котарак от покрива на хотел „Даймонд“ а в неделя друг екип измъкваше от шахта маца от порода „улична превъзходна“

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини