От х:

Днес в x:

Обеззаразиха Езиковата от жълтеница

Учениците даваха своя принос в дезинфекцията. Децата се изчакваха търпеливо пред миещите препарати

Мащабна акция по обеззаразяване и дезинфекция предприеха днес в хасковската езикова гимназия. Целта бе да се премахнат възможностите за разпространение на хепатит, който беше разболея трима ученици от школото. Гимназията взе мерките в отговор на предписанието на регионалната здравна инспекция.

Всички санитарни възли са оборудвани със измиващи препарати и топла вода, провери изпълнението на предписанията Haskovo.net. Пред всяка тоалетна има постелка със силен дезинфекционен разтвор, както и пред входовете на училището. Всички 11-класници, контактни на двете разболели се сестри от този випуск, минават редовни прегледи при медицинското лице и са изследвани от личните им лекари. Същите мерки са предприети и в деветите класове откъдето е другият случай.

Кулминацията бе днешното пръскане с препарата профик. То бе извършено от наета лицензирана фирма и струва на училището 500 лв. Парите са от делегирания бюджет на школото.

60 минути след обеззаразяването в класните стаи и по коридорите не трябва да има никой. Препарата губи действието си след 8-10 часа. Гарантира унищожаването на вирусите.

Класните стаи се третираха със специален разтвор

Обеззаразяване предприеха вчера и в хасковското ОУ“Иван Рилски“. Дезинфекцирани са и в гимназията по механо и електротехника, ПМГ, СОУ „Паисий Хилендарски“ и училището в Караманци. Там където не са открити хепатитни случаи се взимат превантивни хигиенични мерки.

12-класничката Радина Александрова не пропусна хигиената преди тръгването си от училището

Школски директори категорично отхвърлиха твърденията че измиващите препарати се изискват от родителите на децата. Всички те се осигуряват със средства на съответното училище.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини