От х:

Днес в x:

Хасковски полицаи на тест за социална интелигентност

Полциаи от Хасково, заедно с колеги от страната, ще бъдат подложени на тестове за социална интелигентност, съобщиха от областната дирекция на МВР. Целта на теста е да се установи нивото и нуждите им от определени компетенции, след което те ще преминат обучение в модули по специална методология. Това стана в рамките на проект, стартиран от института по психология на МВР. Той е двугодишен и се нарича “Социално компетентни полицейски служители в близост до обществото”, финансиран от европейската програма “Учене през целия живот”, прогарама “Леонардо да Винчи”, Трансфер на иновации и съфинансиран от МВР.

Целта на проекта е развитие на социални умения на полицейските служители чрез адаптирана методика и създаване на компетенции в МВР служителите. Освен това ще се повиши качеството на правоохранителната дейност и ще се развие подпомагащата роля на полицията, посредством комуникацията с гражданите и институциите.

Ще бъде създадена и онлайн платформа за диагностика и самооценка на придобитите умения, която ще предоставя обратна връзка на изследваното лице в реално време. Очакванията са обучени психолози да предадат наученото на колегите си - полицаи, като по този начин ще се постигне обучение в ефективна комуникация, решаване на конфликти, взаимоотношения с гражданите, работещи в екип полицаи, с възможности за управление на професионалния стрес и за планиране и организация на дейността си.

Haskovo.net



Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини