От х:

Днес в x:

„Изаурите“ разболели Хасково ?

Жриците на любовта може би са общото между засегнатите от невижданата хепатитна вълна, която удари Хасково през декември. 77 от 117 разболени са мъже на възраст от 30 до 39 години и такива от 45 до 49 години.

Това бе една от версиите подхвърлена на днешната пресконференция на регионалната здравна инспекция, която специалистите не отхвърлиха, макар и със забележката че “ В Хасково няма легални публични домове“.

Вариантът, колкото и невероятно да звучи, е възможен по метода на изключването. Така и няма определен първоизточник на заразяването, нито причина. Не е открито огнище в нито едно питейно или хранително заведение, в нито един трудов колектив. В Стара загора например, Марица изток 3 се сочи като първопричина за хепатита заради многото разболели се мъже от трудовия колектив там.

„Ако заразяването е станало чрез вода, то бумът трябва да отшуми до 20 дни. Ако е храна-до 21 дни“ коментира главният епидемиолог на областта д-р Снежана Иванова от Регионалната здравна инспекция. При евентуално начало на масовото разболяване към 17-ти декември, както твърдят клиницисти и инфекционисти, то края на епидемията трябва да е всеки момент.

Статистиката обаче не подкрепя този оптимизъм. Нови 25 случая са регистрирани от вчера до днес- 171 на 196 болни. Тоест, темпът на разболяване остава непроменен. Само за декември са се разболели 117 души. Интересното е, че за цялата минала година болните са били общо 44.

Липсват традиционните контингенти, малки деца и възрастни хора. Само едно е разболялото се дете във възрастова група от 1 до 4 години, и общо 5 са случаите във възраст 60-64 години.

Г.Христов

Връзката между мъже обикновено е...жена
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини