От х:

Днес в x:

Шериф пази зеленчуковия пазар от крадци

Капитан-шериф Ванко

Шериф, от българските танкови войски, охраняваше зеленчуковия пазар от крадци. Това заяви лично, капитан Ванко, един от талисманите на хасковските улици. Днес любознателното им обикаляне бе заменено със караул на препълнения зеленчуков пазар.

Ванката се бе оборудвал с каубойска шапка и параден мундир на капитан от танковите войски. Пожелаваше на всички весело посрещане на Новата година и изкъсо следеше покупките. Интересното бе, че повече наблюдаваше продавачите, а не претъпканите торби на клиентите. Един шериф знае къде е опасността.

Хасковлии май ще ядат здравословна храна на Нова година. Плодове, главно цитруси, се купуваха в огромни количества. Парите за традиционното Свинско и винско, ще се пренасочат отчасти към плодове и зеленчуци. Банани, портокали и мандарини се харчеха най-много. липсваха традиционните, надути новогодишни цени. От зеленчуците най-се търсеше празът, картофите и краставиците, докато доматите вървяха слабо. По подходяща е Снежанка отколкото Шопска, обясни купувач. Млечната салата ставала и с кисели краставички,ама на Нова година било по-добре с пресни.

Средно, всеки клиент оставаше по 20-30 лв на зеленчуковия пазар. Почти колкото в месарските магазини. Кражби и мамене в сметката не бяха консаттирани. За това бдеше шерифът.

Г.Христов

Портокалите бяха №1

Сиромашката луканка вървеше добре
скрито-покрито
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини