От х:

Днес в x:

Маслеността на млякото да падне двойно, съветва холандец

Кремерс/вляво/ обеща квотната система на ЕС да отпадне до 2015 година

Един от начините за спасяване на млекопроизводителите е да се следват европейските тенденции на млечния пазар. Една от тях е двойното намаляне на маслеността на краве млякото-от 1.8% на 0.9 %. Това посъветва председателят на млечният борд на кралство Нидерландия г-н Кремерс, който днес се срещна с фермери от хасковско. Вчера пък, Кремерс посети ферма край село Доситеево.

Другото спасение на млекопроизводителите е да се обединят в сдружения, защото иначе ще са подвластни на диктата на преработвателите.

Общата стопанска политика на Евросъюза е до 2015-та година да отпадне квотната система за краве млякото. Националните производства трябва да се адаптират към това, съветва Кремерс. Начинът за това „меко кацане“ както е наречен процеса е млекопроизводителите да бъдат подпомагани от държавата. Тези които не могат да се опрат на тази опция, ще е добре да сменят производството на мляко с производството на говеждо месо. За него има доказан пазар в Европа. Но пък разходите за концентрирани храни тук са по-големи. Българите не произвеждат сами храната за животните си, не скри учудването си Кремер и веднага отсече-нерентабилни сте!

Днешната среща с млекопроизводителите бе организирана от министерството на земеделието и храните.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини