От х:

Днес в x:

Хасково не дава Вожда на Димитровград. Нямаме мляко за „Български кашкавал”. Преглед на печата

Кметската администрация в Хасково почти година не дава отговор на искането на Димитровград да им бъде предоставена статуята на Георги Димитров, пише в челен материал на първа страница „Хасковска Марица”. Вождът сега лежи по гръб на поляната до Финансово-стопанската гимназия, а Димитровград го иска за изграждането на алея на монументалното изкуство.

Азис Шакир раздавал язовири предизборно, друг акцент от първа. Шакир е бившият вече шеф на „Напоителни системи” в Хасково. Договорите са сключвани за 10 години, част от тях трудно могат да се прекратят.

Кризата удари и битака, водещо на втора страница. 16 търговци са издирвани от управата на пазара, защото повече от 6 месеца не са плащали наем. В същото време обаче за маси чакат 4-има търговци.

Харманлиец със 70 процента изгаряния при домашен пожар, акцент от 3 страница.

Нигериец иска домашен арест, друго заглавие от страницата. Наркомулето страдало от  диабет, а в ареста не можело да се храни здравословно.

Избират Младежки парламент в Свиленград, друго заглавие в броя. Изборите ще са тази седмица.

Затегнаха охраната в училищата, заглавие от 4 страница. В текста се описва състоянието на охраната в местните школа. Режимът е затегнат след инцидента в гимназията по дървообработване, когато 20-годишен нахлу в двора и преби с бокс ученик от гимназията.

Власта се разпозна в „Мисия Лондон”, интервю с Алек Попов – на 5 страница.

Бъркотия с имунизацията на набор 2010, пише в челен материал на първа страница „Новинар юг”. Липсва пентаксим за 500 бебета, родени през втората половина на тази година, алармират джипитата.

Байчо Бахов: Нямаме мляко за „български кашкавал”, акцент над главата на вестника. Собственикът на мандрата в с. Конуш обръща внимание на едно изискване от стандарта – съдържание на белтък 3.2 процента, което е непостижимо за местните фермери. Фермерът д-р Исмаил Мустафов пък казва, че повечето животновъди разчитат само на пашата, а това трябва да е само една четвърт от дажбата да деня. Високите цени на фуражите обаче принуждават фермерите да се примиряват.

Кюмбе изгори пийнал виладжия, водещо на 3 страница в броя. 55-годишният Митко Чорлев обгоря, докато се опитвал да загаси пламната си вила.

Стоеви със сребро на първенството за жени, заглавие от спортната страница. Габриела и Стефани стигнаха до финалите на първенството по бадминтон в София.

Специализант по медицина – лукс по време на криза, заглавие от 7 страница. Материалът описва абсурдната ситуация за младите лекари, решили да специализират.

Глезят крокодила с парно и подово, акцент от 12 страница. Студенокръвното се излежава на топъл под, а температурите в помещението се поддържат до25 градуса.

Това бяха основните теми в днешния регионален печат.

Тодор Кръшков   

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини