От х:

Днес в x:

11-класник на Дървото пребит с бокс в голямото междучасие

Пребитият Дженгиз бе транспортиран в Хирургия

Единадесетокласника Дженгиз Неджетин бе помлян с метален бокс в двора на гимназията по дървообработване и строителство през голямото междучасие. С тежко мозъчно сътресение момчето бе транспортирано в спешно отделение а оттам в Хирургията. Ако до 3-4 дни не настъпят усложнения всичко ще е наред, оптимистично заяви неврохирурга д-р Каравасилев.

Инцидентът е станал в интервала 9.40 до 10 часа. Въпреки че по това време цялата гимназия яде закуски, очевидци на инцидента почти нямаше. Амнезията бе обхванала както хората от класа на Дженгиз така и учители, охрана и педагози. Педагогическият съветник Красимира Тюмбелева играеше ролята на живота си-“не давам изявления“ процеди развихрената дама в центъра на голяма група полицаи, родители и журналисти. Разбира се, да ти пребият възпитаник в двора на училището е нещо, за което не си заслужава да се говори.

За какво плащаме за охрана, през сълзи попита бащата на Дженгиз, Неджетин Али. Охраната обаче е само от 1 човек, който е позициониран пред общежитията и няма никаква видимост към главния вход на школото. Портиерът, който е бил на метри от мястото на боя също нищо не видял.

По оскъдните думи на деца от други класове става ясно, че по-голямо момче, което не е от гимназията, влетяло в двора по време на голямото междучасие и нанесъл единствен удар в областта на слепоочието на кротко стоящия Дженгиз. Според две от децата, ударът е бил с метален бокс. После нападателят избягал. Пострадалият паднал и взел да се гърчи на земята. Никой не познавал нападателя и на никой не било известно Дженгиз да се е забърквал в някакви проблеми. Учителят Иван Колешев сподели че момчето в никакъв случай не е бил от побойниците, като цяло“кротък“. На друго мнение бе класната Малина Мичева, която е и психолог по образование. „Изпратиха ме да се оправям с класа. Доста див клас“. Единстевният който със сигурност знае какво в действителност се е случило, самия Дженгиз, също се включи в общия хор-не помни нищо.

Полицията разследва случая.

Г.Христов

Момчето е с мозъчно сътресение
По ирония, Дженгиз бе пребит до отличителния знак за българско училище- националния флаг
Класната Малина Мичева бе извикана от вкъщи заради инцидента
Няма охрана на най-оживеното място в училището,
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини