От х:

Днес в x:

На Капитан Андреево спипаха пратка на хероинова банда, 12 в ареста

Задържан е тарторът на престъпна група, организирал разпространението на наркотици на територията на столицата, както и 11 негови сътрудници, съобщиха от МВР.
Акцията, проведена от криминалисти на СДВР, служители на ГДБОП и ГДГП, е реализирана под ръководството на Софийска градска прокуратура.

Криминалисти от СДВР, съвместно с колегите им от ГДБОП работили по случая от близо половин година. В хода на разследването била планирана и специализираната операция срещу разпространението на наркотици в София, реализирана под ръководството на зам.-градския прокурор Роман Василев.

Снощи на ГКПП – Капитан Андреево пристигнал за влизане в страната лек автомобил „Опел”, управляван от 33-годишния столичанин А.Л. По искане на ГДБОП последвала щателна проверка на колата и при отстраняване на дясната въздушна възглавница на арматурното табло били открити 29 пакета с неправилна форма, увити в индиго. Пакетите били пълни със светлобежово прахообразно вещество, реагирало при полевия тест на хероин с общо тегло 14, 880 кг. След задържането на шофьора, спецполицаите пристъпили към задържането на тартора на престъпната група – И.О. /29 г./, регистриран за притежание на наркотици. Малко по-късно в полицейския капан попаднали и неговите „сътрудници” - А.А./33 г./, регистриран за нанесена телесна повреда, Е.Д./30 г./, за притежание на наркотици, Е.М./26 г./, с прякор Деветопръстия, известен на МВР за кражби, И.П./21 г./ - Фъри, криминално проявен за притежание на наркотици, А.А./23 г./- Ачката, Д.Г./23 г./ - Косата, криминално проявен за хулиганство, Б.Б./28 г./, К.Ц./29 г./, известен за грабеж, Н.О./26 г./, криминално проявен за притежание на наркотици.
При извършените обиски, претърсвания и изземвания на адреси в кварталите “Люлин”, “Фондови жилища”, “Хаджи Димитър”, “Слатина”, “Редута”, “Младост” били намерени и иззети различни количества амфетамини, марихуана, мобилни телефони, везни, заготовки за разфасоване на наркотични вещества и приготвяне на дози. Открити са и документи за воденото счетоводство при реализираните продажби.
По случая е образувано досъдебно производство, а работата продължава.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини