От х:

Днес в x:

Фирми „забравиха“ данъци за 1.665 млн. лева

Счетоводители и данъкоплатци се втурнаха към данъчното след "напомнянето"

420 фирми от региона „забравиха“ да внесат дължимия си корпоративен данък на обща стойност 1 665 496 лева. Крайният срок за внасянето на данък „печалба” беше 31 март. Наложи се данъчните да им „припомнят“ за дълговете им към хазната. Напомнянето от страна на Националната агенция за приходите става с изпращане на покана за доброволно плащане на задължението. Към него са насложени лихвите върху дължимите суми.

241 жители на областта също не са внесли данъците върху доходите си от миналата година. Срокът за това беше 30 април. Дължимата сума обаче е доста по-малка-общо 296 677 лева.

Спрямо част от лицата вече е започната процедура по принудително събиране на задълженията. Такава публичните изпълнители стартират ако в 14 дневен срок от получаване на поканата, фирмата или гражданинът не са предприели действия по доброволно погасяване на дължимото към бюджета. Най-често използваните мерки в такива случаи са запор на банкови сметки и запор на работни заплати. Възможни са още обезпечения на движимо и недвижимо имущество, отнемане на разрешителни, забрана за напускане на страната и други.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини