От х:

Днес в x:

Кик бокс за араби показват израелци в Хасково

Крав Мага е агресивна самоотбрана

Първи регионален семинар по израелското бойно изкуство Крав Мага ще се проведе тази неделя в зала Спартак, в залата по бадминтон.

Може да се запишат всички желаещи без ограничения във възрастта, информира експертът от спортното министерство и организатор Силвия Тенчева.

Крав Мага е система за самоотбрана, създадена от израелската армия. Тренирана и подобрявана от десетилетия наред и то не само от израелските специални части а и от редовите армейци. Ефейктивността и се е развила неимоверно в последните 50 години в които Израел е имал десетки военни конфликти със заобикалящите го страни от арабския свят. Заради враждебното обкръжение, в малката държава мобилизират дори и жените. Те също се бият по Крав Мага.

Бойната техника използва ръкопашния бой като начин на оцеляване, а не като бойно изкуство. Системата е базирана на естествени реакции, прости и агресивни движения. Тренировките по Крав Мага се водят възможно най-реалистично срещу реални противници. Заради това , че Крав Мага е система за обучение на армейски подразделения, методиката е разчетена така, че да може да бъде изучена в максимално кратки срокове.

Още след първия урок, техниката е готова да се използва на улицата, с максимална ефективност. Принципът е прост-защитаваш се като удряш още преди противникът да ти направи захват/ нанесе удар/.

Крав Мага е обявена за най-простата, ефективна и естествена система за самозащита. В тренировките се изучават методи за самоотбрана от пръчки, бутилки, ножове и всичко от обкръжението.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини