От х:

Днес в x:

Агенти ще ни предлагат допълнителна пенсия

За що годе спокойни старини, трябва да си плащаме допълнително

След като Хасково вече е наводнен от застрахователни и рекламни агенти, сега друг тип лица ще ни увещават да се разделим с парите си в името на по-осигуреното бъдеще. В най-скоро време из града тръгват така наречените осигурителни посредници, които ще ни предлагат и сключват с нас договори за допълнително пенсионно осигуряване. Осигурителните посредници са съществена част от пенсионната реформа, единодушни са интернет страниците на многобройните, конкуриращи се пенсионни фондове. Единодушието е и в друго, че десетилетията труд в полза на държавата не са достатъчни за що годе прилична пенсия, че трябва да даваме допълнително, за да оцеляваме поне на старини.

Въпреки че обикновено вербуват хората си сдиректно, нуждата от посредници е толкова голяма че са изнесени свободни работни места в бюрото по труда. Иска се висше или поне средно образование. За тази седмица се търсят поне 5 такива.

По толкова свободни работни места има само в строителството и в шивашкия бизнес. Останалите са единични бройки сред които правят впечатление машинен инженер и главен счетоводител. Трябва да са с висше образование.

12 места има в сферата на образованието-повече от половината са за възпитатели в начален етап.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини