От х:

Днес в x:

Рекорд: 20 първокласници в димитровградско село

Първолаците от Ябълково бяха посрещнати с пита и символичен ключ на знанието

20 първокласници днес прекрачиха прага основно училище "Васил Левски" в димитровградското село Ябълково. Това е своеобразен рекорд, още повече, че 16 от децата са от селото, а останалите 4 пътуват всеки ден от Скобелево, Горски извор и Сталево, коментира директорката на училището Таня Христова. "Първокласниците ни са с 5 повече в сравнение с миналата година", каза още директорката. Общо 147 деца от 1 до 8 глас учат в ябълковското училище тази година.

В Ябълково се намира едно от най-старите учебни заведения в общината, което наскоро празнува и юбилей. Гост на тържественото начало на учебната година бе зам.кметът Росен Кузев. Церемонията включваше още символичен ритуал с ключа на познанието, които първолаците получиха след като директорката плисна менчето с вода за успешно начало на годината. След това малчуганите седнаха за пръв път на чиновете си в първия учебен час.

Директорката Таня Христова пожела на първолаците и останалите ученици успехи и на добър час

Заради демографския срив и обезлюдяването на селата в община Димитровград останаха три училища. Освен в Ябълково, учебните заведения се запазиха и в селата Крепост и Радиево. Деца от околните населени места пътуват до тези училища ежедневно.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини