От х:

Днес в x:

Шефът на Метро-Хасково: От чешмите вкъщи тече кал

Мирослав Стоянов показва каква кална вода тече от мивката в банята му

„От чешмите вкъщи тече кал, вместо вода, а през повечето време те са пресъхнали. Положението е особено нетърпимо през лятото, когато оставаме още по-често на сухо“. Това казва регионалният шеф на магазините „Метро“ за Хасково и Стара Загора Мирослав Стоянов, който живее на улица „Днепър“ 28. Той е подал сигнал до федерацията на потребителите, но не и официално оплакване до ВиК Хасково.

„Няколко пъти виках служители на водното дружество. Те идват, оглеждат и казват: Купете си хидрофор.

Моя работа ли е да купувам хидрофор? Моя работа е да си плащам водата, и аз си я плащам. Работа на ВиК е да я достави до чешмите. Но не го прави“, коментира Стоянов.

„Проблемът е, че налягането е слабо. Много от къщите, особено в по-високата част на стръмната улица „Днепър“ остават без вода често през деня. Когато дойде пък, е мътна и кална“, допълниха съседи на Мирослав Стоянов.

„Че водата не става за пиене, се вижда с просто око. Но налягането е толкова слабо, че дори не може да се изкъпе човек“, каза той и посочва едва капещия душ в банята си. „Имам жилища в Русе и в Стара Загора. Там, освен, че водата е значително по-евтина, ВиК се отнася много по-внимателно с клиентите си. При подобна ситуация в Русе отстраниха проблема за 12 часа, а после получих лично писмо от шефа на ВиК, в което ми се извиняваше за причинените неприятности и ме уведомяваше, че повредата е отстранена“, сравнява Мирослав Стоянов.

Потърсен за коментар, управителят на ВиК Хасково Петко Стойчев заяви, че не е запознат с конкретния проблем. „Нека човекът да подаде жалба до нас, ще изпратя хора да проучат нещата. Ще се опитаме да решим проблема веднага, съобразно финансовите и материалните си възможности, разбира се“, допълни водният шеф.

Той каза още, че в продължение на 15 години във ВиК не е правено нищо. „Не мога с магическа пръчка да реша всички проблеми, натрупани през тези години“, каза още Стойчев.

Тодор Кръшков

Душ-кабината в къщата на "Днепър" 28. Човек може да се изкъпе, но само ако разполага с достатъчно свободно време
Шефът на федерацията на потребителите в Хасково Емил Георгиев показва вода от чешмата на Мирослав Стоянов, която той изпратил заедно със сигнала си
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини