От х:

Днес в x:

Кризата стопи наградата на "Каунь" с цял лев

Български емигранти в чужбина окупираха хумористичния конкурс "Каунь" тази година и така го превърнаха в "световен". Това обяви един от организаторите на веселяшката надпревара актьорът Янко Митев. САЩ, Германия и Австралия са малка част от държавите, от където са получени електронни писма за конкурса. Сред участниците от Хасково са Петър Марев, Петър Ванчев и Лидия Налбантова.

Рекорден брой творби -356 от 176 автори, ще четат членовете на журито, за да определят победителите в двата раздела - за поезия и за проза. Наградата за първенците е 499 лева. Миналата година бяха цели 500 лв., но кризата ги стопи. Отличените творби ще бъдат издадени в сборник на български и сръбски език в съвместно издание на "Ъкъдемия Каунь" и сръбския конкурс "Златна Кацига" и ще бъдат разпространени в двете държави.

Темата на тазгодишния конкурс бе кризата във всички аспекти на живота-духовна, сексуална, икономическа, работохолическа и т.н. Официалната церемония по връчването на наградите е насрочена за 7 септември в театър "Иван Димов". Тогава ще е готов и новият брой на вестника.

Христина Котларска

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини